Hlavní obsah

Rozpáraná sedačka z luxusního Mercedesu ukazuje fascinující vnitřek

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak vypadá vnitřek sedačky jednoho z nejluxusnějších automobilů světa? To ví málokdo, díky zvědavci z Utahu, který na svém kanálu What's Inside natáčí videa, ve kterých demontuje a rozřezává kdeco, se to dozvíte. Kvůli pohledu dovnitř sedačky jej samotná automobilka pozvala do Stuttgartu a dala mu jednu z nich k dispozici.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz S

Článek

Pokud jste někdy měli možnost sedět v minulé nebo současné třídě S od Mercedesu, jistě budete souhlasit, že jde o auto, které má jedny z nejlepších sedaček, možná úplně nejlepší sedačky, jaké kdy kdo namontoval do osobního automobilu.

Jsou nádherně tvarované, zpracování kůže je excelentní a navíc kromě obvyklého vyhřívání a méně obvyklého odvětrávání nabízejí i několik masážních programů. A masážní funkce je i díky „horkým lávovým kamenům” prvotřídní. Třída S je jedním z těch aut, ze kterých po třech stovkách dálničních kilometrů vystupujete odpočatější než před usednutím za volant.

Je tedy zřejmé, že vnitřek sedačky bude obsahovat mnohem víc věcí než jenom obyčejnou pěnovou výplň. Jako první jsou po rozříznutí kůže vidět klikaté cívky sloužící k vyhřívání. Pod měkkou pěnou jsou pak nafukovací polštářky. Těch je celkem dvanáct a svým nafukováním a vyfukováním stimulují záda osoby za volantem.

Z boku jsou pak vidět další nafukovací polštářky, které vás doslova obejmou. Zadní část sedačky pak ukazuje malé větráky pro odvětrávání sedačky a řídicí jednotky. Mimochodem hned čtyři větráky najdete i na sedáku. Je velmi překvapující, kolik komponentů ukrývá automobilová sedačka, byť jde o jednu z nejluxusnějších.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám