Hlavní obsah

Renault chystá elektromobil s působivým dojezdem. Inspirací má být koncept Morphoz

Renault chystá rovnou dvě elektrická SUV, z nichž jedno by se podle francouzských novin mělo představit už v říjnu. Zaujmout má kromě designu také dojezdem na jedno nabití.

Foto: Renault

Koncept Renault Morphoz

Článek

Koncept Renault Morphoz, který se měl představit na zrušeném ženevském autosalonu, dostane záhy produkční verzi. Alespoň to tvrdí francouzský web L'Argus s tím, že se sériový vůz měl původně představit na rovněž zrušeném autosalonu v Paříži letos zkraje října.

Letos bez evropských autosalonů. Ruší se i říjnová Paříž

AutoMoto

Má nabýt formy malého městského crossoveru, v nabídce značky se zařadit nad model Zoe a stát na ryze elektrické platformě CMF-EV. Představme si tedy auto velikosti Capturu.

Foto: Renault

Koncept Renault Morphoz

Jeho dojezd na jedno nabití může být podle Francouzů až 600 km. To je poměrně ambiciózní číslo, ovšem už Zoe má se svou 52kWh baterií udávaný dojezd na jedno nabití až 395 km dle měřicí metodiky WLTP.

O rok později má do nabídky přibýt další, větší elektrický crossover. Má být zhruba velikosti Kadjaru a kromě toho, že má také stát na platformě CMF-EV, o něm zatím nejsou známy žádné další informace.

Reklama

Související články

Na vzdálenou chatu elektromobilem? Ano, ale...

Ta otázka mě napadla už dřív – dají se elektromobilem v Česku jezdit i dlouhé vzdálenosti? Ve velkých městech je to relativně snadné, veřejných nabíjecích...

Výběr článků

Načítám