Hlavní obsah

První elektromobil od Lamborghini dorazí za pár let, značka ale věří i syntetickým palivům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šéf automobilky Lamborghini Stephan Winkelmann se nechal slyšet, že první ryzí elektromobil této značky bude na světě v roce 2027 nebo 2028. Doufá ale také v to, že syntetická paliva dokážou prodloužit život spalovacích motorů.

Foto: Lamborghini

Lamborghini (Ilustrační foto)

Článek

Lamborghini zatím prodává auta s objemnými spalovacími motory, ovšem za pár let k nim přibude i elektromobil. Šéf značky Stephan Winkelmann to potvrdil v rozhovoru pro Yahoo Finance s tím, že takové auto bude na světě někdy v roce 2027 nebo 2028.

Supersporty Lamborghini ovšem budou plug-in hybridy dřív, než přijde plně elektrický model. Elektrická mají být nejdříve „více variabilní auta“, jak v nabídce značky označil model Urus a druhý, zatím tajný model, který má automobilka představit v dohledné době.

Znovuzrozený prototyp Lamborghini Countach vyrazil na okruh, brzy zamíří k utajovanému majiteli

AutoMoto

Winkelmann také doufá v to, že syntetická paliva, na jejichž vývoji pracuje Porsche, dokážou udělat ze spalovacích motorů CO2-neutrální stroje. „To je příležitost, kterou chceme nechat otevřenou. Nemusíme se rozhodnout hned, protože teď tu tahle paliva nemáme,“ říká.

Věří ale, že rok 2021 bude pro Lamborghini rekordní. „Každý měsíc prodáváme víc aut než ten předchozí... 2021 bude rekordní rok jak v prodejích aut, tak po stránce financí. Za to jsme velmi rádi a těšíme se na rok 2022,“ uzavírá.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám