Hlavní obsah

Znovuzrozený prototyp Lamborghini Countach vyrazil na okruh, brzy zamíří k utajovanému majiteli

Po studiové premiéře ukázali Italové staronový prototyp původního Lamborghini Countach na denním světle. Jasný už je i osud jedinečného automobilu.

Foto: Lamborghini

Oživený prototyp Lamborghini Countach

Článek

Lamborghini vytáhlo extrémně vzácný vůz na poslední testování na okruhu v italském Vizzola Ticino. V muzeu automobilky v Sant’Agata Bolognese bude následně vystaven do 15. listopadu, poté už jej převezme utajovaný zákazník, který se účastnil i finálních fází vývoje.

Znovuzrozený prototyp Lamborghini Countach LP 500 se ukázal na začátku října jako dílo divize Polo Storico.

Lamborghini znovu vyrobilo koncept původního Countach, který byl sešrotován

AutoMoto

Koncept, který předznamenal sériový countach, se poprvé představil přesně před 50 lety na autosalonu v Ženevě. Při příležitosti tohoto výročí, ale i nového stejnojmenného modelu, se takto italská automobilka rozhodla uctít jeho památku. Původní předprodukční koncept byl totiž použit k testům a sešrotován.

Jeho obnovení trvalo Italům 25 tisíc hodin za použití nejmodernější technologie skenování, ale zároveň starých postupů, jakými je například ruční vybouchávání karoserie.

Ikona z plakátů je zpět. Lamborghini představilo nový Countach

AutoMoto

Inženýři mohli naštěstí pro ně těžit z toho, že byl koncept dokonale zdokumentován, zapsán a zakreslen.

Nově vytvořený Countach LP 500 si pod kapotou zachoval svůj původní motor V12. Téměř identická je i barva auta. Výrobce pneumatik Pirelli také vytvořil jednorázovou sadu pryží Cinturato CN12, které odpovídají specifikacím z roku 1971, nicméně používají současnou směs.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám