Hlavní obsah

Příští generace Fordu Mustang si má zachovat motory té současné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedmá generace Fordu Mustang má přijít na trh už příští rok a zpočátku nabídnout osmiválec Coyote a čtyřválec EcoBoost. Mezigenerační změny mají být spíš evoluční než revoluční.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ford Mustang (Ilustrační foto)

Článek

Příští generace Fordu Mustang, která bude v pořadí už sedmá a ponese interní označení S650, bude k mání s řadovým čtyřválcem EcoBoost a vidlicovým osmiválcem Coyote. Alespoň podle webu Ford Authority, který se zabývá zprávami o tomto americkém koncernu.

Web hovoří o tom, že mezigenerační změny se nebudou příliš týkat techniky. Novinka nemá dostat žádný pohon všech kol a přinejmenším při představení má nabízet atmosférický pětilitrový osmiválec Coyote a 2,3l přeplňovaný čtyřválec EcoBoost, tedy stejné motory, jako nabízí mustang už dnes.

Za volantem Fordu Mustang Mach 1: Ostřejší kůň

AutoMoto

Jediné, co teoreticky můžeme očekávat, je změna hodnot výkonu a točivého momentu. Je však možné, že nějaké hybridní pohonné ústrojí přijde do nabídky příštího mustangu později; v minulosti se hovořilo o elektrifikované variantě osmiválce i čtyřválce.

Velké změny má naopak čekat interiér, který se má zbavit tradiční středové konzole ve prospěch modernějšího designu palubní desky. Jak to konkrétně bude vypadat, se možná dozvíme už v roce 2023, kdy by se sedmá generace mustangu měla odhalit.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám