Hlavní obsah

Kalifornie přichází do Evropy. Má podobu speciálního Fordu Mustang

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ford Mustang California Special se do Evropy podívá prvně, a to výhradně s osmiválcem a plátěnou stahovací střechou. Vyhřívání i ventilace sedadel je standardem a k mání je automatická i manuální převodovka.

Foto: Ford

Ford Mustang California Special

Článek

Ford Mustang existuje v řadě různých verzí a speciálních edicí, ovšem do Evropy se jich moc nedostává. Nabídka se přesto letos o jednu zvýší – o verzi California Special. V USA tato varianta k mání byla již dříve, pro Evropu je to premiéra.

Mustang GT/CS, jak se novinka označuje zkratkou a jak je vyvedeno v červené barvě na některých místech vozu, má základ ve verzi GT, což znamená pětilitrový osmiválec Coyote pod kapotou, který dává 450 koní a 529 Nm. Ostatně v Evropě nic jiného do žádného mustangu nedostanete, kdysi základní čtyřválec EcoBoost z nabídky před časem zmizel.

Foto: Ford

Ford Mustang California Special

K mání je šestistupňová manuální nebo desetistupňová automatická převodovka. Standardní je také samosvorný diferenciál nebo několik jízdních režimů včetně jednoho zvaného „Dobrý soused“, který ztiší výfuky. Elektronicky řiditelné tlumiče jsou za příplatek.

Kromě zmíněných znáčků GT/CS se speciální mustang odlišuje také černou voštinovou maskou chladiče nebo černými pruhy na bocích, v nichž je téměř neviditelně napsáno „California Special“ – je to vidět jen na přímém slunci, kterého je Kalifornie plná. Unikátní jsou také devatenáctipalcová kola a standardem jsou vyhřívaná i ventilovaná sedadla s červeným prošíváním.

Foto: Ford

Ford Mustang California Special

Mustang GT/CS se také odlišuje tím, že je k mání výhradně jako kabriolet s černou plátěnou střechou, již trvá složit pouhých osm sekund díky tomu, že nemá žádný kryt. Co tisková zpráva zatím neobsahuje, je ceník vozu.

Reklama

Výběr článků

Načítám