Hlavní obsah

Porsche Taycan dojede dál díky aktualizaci softwaru

Porsche má připravenou velkou aktualizaci softwaru pro více než 75 000 majitelů elektromobilu Taycan po celém světě.

Foto: Porsche

Aktualizace Porsche Taycan

Článek

Moderní elektromobily jsou po technické stránce podstatně odlišné vozy - a pohonem to jen začíná. Integrovaný software propojuje celý vůz a tak pouhou aktualizací lze krom palubního infotainmentu ovlivnit třeba i rychlost nabíjení nebo dojezd.

Bez ohledu na stáří, verzi a karoserii lze všechny taycany dostat na softwarovou úroveň modelového roku 2023 pomocí komplexní aktualizace softwaru, která přidává vylepšení efektivity, dojezdu a funkčnosti.

První jízda s Porsche Taycan: Elektromobil pro řidiče nabídne na okruhu až nepříjemný zážitek

Testy

Nejde přitom o maličkosti. Zákazníci získají zvýšení účinnosti hnacího ústrojí, což povede k nárůstu dojezdu o přibližně 50 kilometrů dle protokolu WLTP.

Aktualizace zvyšuje účinnost téměř úplným odpojením a deaktivací předního elektromotoru u modelů s pohonem všech kol v jízdních režimech Normal a Range. Při jízdě setrvačností a při stání jsou obě nápravy bez hnacího momentu.

Foto: Porsche

Portfolio Porsche Taycan

Mezi další změny patří optimalizovaná strategie rekuperace energie a nový indikátor toku energie na centrálním displeji.

Aktualizace také zlepšuje tepelný management baterie, zejména při nízkých venkovních teplotách. To umožňuje, aby se taycan rychle nabíjel celkově častěji a v širším rozsahu úrovní nabití baterie, navíc s větším dojezdem a kratší dobou nabíjení. K dispozici je nyní také 22kW palubní nabíječka pro dodatečnou montáž.

Za volantem Porsche Taycan Cross Turismo: Nevídaný kříženec

Testy

Palubní systém má nové funkce a barevný design dlaždic na úvodní obrazovce. Vozidla také získají optimalizované hlasové ovládání, integraci aplikace Spotify a bezdrátové Android Auto.

Vylepšeny jsou také asistenční systémy, jako jsou senzory funkce ParkAssist, které nyní pracují s větším dosahem. Navíc jsou nyní řidiči navržena menší parkovací místa.

BMW nabízí vyhřívané sedačky jako měsíční předplatné

AutoMoto

Možné je rovněž nechat si po zakoupení odemknout jednotlivé funkce a vybavení, jako je funkce bezklíčového otevírání dveří a zavazadlového prostoru.

Aktualizace je pro zákazníky bezplatná, ale lze ji provést pouze při návštěvě servisu Porsche.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám