Hlavní obsah

Porsche stanovilo rekord produkčních aut na Nordschleife

Po nedávném pokoření rekordu na severní smyčce Nürburgringu v rámci SUV se Porsche chlubí i nejrychlejším časem mezi silničními vozy.

Foto: Porsche

Porsche 911 GT2 RS MR během rekordních pokusů na Nordschleife

Článek

Porsche 911 GT2 RS v úpravě od Manthey Racing zajelo okruh za 6:43.300, což je ekvivalentem času 6:38.835 na starší, kratší verzi trati. Pokořil tak dosavadní rekord o 4,747 sekundy, který držel Mercedes-AMG GT Black Series.

Pokud vám dodatek o úpravě od specialistů z Manthey Racing nevoní, tak vězte, že všechny použité prvky lze objednat přes oficiální dealerství Porsche, Němci se tak hájí tím, že jde skutečně o sériový silniční vůz, který jen podstoupil tovární tuning.

Nejostřejší Porsche Cayenne nemá jméno, ale rekord na Nürburgringu už ano

AutoMoto

Sada obsahuje aerodynamické prvky jako upravený difuzor či odlišný zadní spoiler. Při rychlostech kolem 200 km/h tak nabízí o 21 kilogramů vyšší přítlak na přední nápravě a 107 kilogramů na zadní nápravě. Dále paket obsahuje nová kola z hořčíkové slitiny o průměru 20 a 21 palců, odlišné keramické brzdy se speciálními destičkami a nastavitelné tlumiče.

Za zadní nápravou umístěný přeplňovaný šestiválec s protiběžnými písty má však stále výkon 515 kW, 700 koní, a pracuje ve spojení s dvouspojkovou převodovkou.

Porsche 911 přijíždí ve verzi GTS

AutoMoto

„S kitem drží 911 GT2 RS na trati jako přilepené, máte pocit jako v závodním autě, zejména v rychlých zatáčkách. „Je neuvěřitelné, jak vůz podává svůj výkon 700 koní a jak dobře brzdí,“ řekl řidič Lars Kern.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám