Hlavní obsah

Porsche připravuje velké elektrické SUV, slibuje si vyšší marže

Německá automobilka Porsche chce s SUV, které by mohlo být ještě větší než cayenne, proniknout do kategorií s vyššími maržemi. Mohlo by se jednat o vůz, jehož koncept viděli prodejci značky už loni a uvedli, že kombinuje prvky sedanu a crossoveru.

Foto: Porsche

Porsche (ilustrační foto).

Článek

Automobilka Porsche má ve své nabídce elektrický model Taycan a druhá generace crossoveru Macan bude také jezdit na elektřinu. Kromě toho však má do nabídky v nejbližších letech přibýt další elektromobil, a to ve formě velkého SUV.

Porsche slaví 50. výročí ikonické Carrery RS 2.7

AutoMoto

Podle generálního ředitele automobilky Olivera Blumeho, od nějž zpráva pochází, by takový vůz mohl být i větší než SUV Cayenne: „Dále rozšíří naši pozici v segmentu luxusních automobilů. Cílíme na kategorie, kde jsou vyšší marže, a chceme takto získat nové prodejní příležitosti,“ cituje ho web Motor1, který zprávu přináší.

Jak daleko je vývoj, není jasné, ovšem Blumeho prohlášení může souviset s loňskou zprávou webu Automotive News, který čerpal z informací od dealerů značky. Ti tehdy dostali možnost se podívat na nové SUV, které mělo být „zčásti sedanem, zčásti crossoverem“ a nemělo sdílet designové prvky s macanem ani s cayenne.

Porsche má chystat ještě větší SUV

AutoMoto

Podle zpráv webu Automobilwoche ze začátku letošního roku mělo původně nějaké nové SUV mít za technický základ projekt Artemis, ovšem Porsche mělo změnit názor a stavět vůz na platformě PPE. Tu vyvíjí ve spolupráci s Audi. Příští generace macanu a Audi Q6 e-tron, které se mají ukázat v roce 2023, mají být prvními vozy, které ji použijí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám