Hlavní obsah

Opel Meriva: první fotografie nového MPV

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opel Meriva byl v roce 2003 jedním z prvních kompaktních rodinných velkoprostorových vozů, pro něž se vžilo označení MPV. Nyní přichází nová generace, která láká na kompaktní rozměry, velký vnitřní prostor a nově i na zadní dveře otevírané proti směru jízdy.

Článek

Opel Meriva, jedno z prvních a zároveň nejprodávanějších kompaktních MPV, se představil v roce 2003. Nyní přichází druhá generace.

Velkou novinkou je otevírání zadních dveří, jež jsou uchyceny na C sloupku, proti směru jízdy, díky čemuž je dozadu lepší přístup při nastupování a vystupování (a snazší bude také instalace dětské sedačky). Po rozjedu se dveře z bezpečnostních důvodů samočinně uzamknou.

Zadní sedadla lze posouvat nebo jednoduchým pohybem sklápět. Opel zatím nesdělil rozměry vozu a nezveřejnil ani parametry nabízených motorů. Světová premiéra nové Merivy se odehraje v březnu na ženevském autosalonu, do prodeje se nové MPV dostane v květnu. Ceny pro český trh zatím nebyly stanoveny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám