Hlavní obsah

Odvážný Brit holýma rukama zastavil nezabrzděné auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský motorista vystoupil z nezabrzděného vozu, který se v mírném kopci dal do pohybu a chystal se narazit do aut stojících opodál. Dokázal ho chytit, ale riskoval přitom, že ho vůz přejede.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

Třebaže by mělo být normální se před vystoupením z auta ujistit, že je řádně zajištěné proti tomu, aby se samovolně dalo do pohybu, sem tam na to někdo zapomene. Takový případ z konce ledna podle dostupných informací ukazuje i video z Velké Británie, zveřejněné na začátku února; datum v obraze je podle dostupných informací chybné.

„Myslel jsem si, že jsem zatáhl ruční brzdu – nezatáhl. Auto se dalo do pohybu, ale dokázal jsem ho chytit,“ cituje popisek videa řidiče auta. Muže, kterého je na začátku videa vidět odcházet od šedého vozu s rozsvícenými výstražnými „dvojblinkry“.

Auto se poté dává do pohybu, čehož si muž všimne a snaží se ho chytit. Vůz už je tehdy docela rozjetý a postavit se mu do cesty je velmi, velmi špatný nápad. Snadno se může stát, že ve snaze ho zastavit člověk zakopne a auto ho přejede.

Cedule u parkoviště v Jeseníkách chtěla řidičům zakázat něco, co zákon nezná

AutoMoto

Samozřejmě, když se vám auto povede takto zastavit – ale radši to nezkoušejte, vážně –, budete za hrdinu. Lepší ale je před opuštěním vozu důkladně zkontrolovat, že je vůz řádně zabrzděný, a v prudkém kopci ještě také, že jsou kola natočena tak, aby se auto zapřelo o obrubník ještě dřív, než by se stihlo jakkoliv rozjet.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám