Hlavní obsah

Nová Škoda Fabia vstupuje na tuzemský trh. V předprodeji Češi nešetřili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtvrtá generace hatchbacku Škoda Fabia se ve čtvrtek začala oficiálně prodávat na českém trhu, k vidění už je tak i u prodejců. Mladoboleslavská automobilka poskytla i údaje z prvních týdnů předprodeje.

Foto: Škoda Auto

Škoda Fabia

Článek

Fabia přijíždí s již dříve zveřejněným ceníkem, který začíná na 329 900 korunách. Úplný základ, tedy verzi Active, u nás nekoupíte, po vzoru větších modelů je vyhrazen jiným trhům. Základem je tedy varianta Ambition.

Cena „již od“ tak sice mezigeneračně stoupá, na druhou stranu stejně tak výchozí verze nabídne více výbavy. Ať už ze strategického hlediska, nebo například v případě udržování v jízdním pruhu kvůli normám a výsledkům bezpečnostních testů.

Za volantem nové Škody Fabia: Nejmenší škodovka dospěla

Testy

Každopádně v předprodeji, ke kterému se uchýlilo 4700 nedočkavců na českém trhu, dominuje nejvyšší stupeň Style, a to až ze sedmdesáti procent.

Z pohonných jednotek je zatím nejžádanější 1,0 TSI s výkonem 70 kW a pětistupňovou manuální převodovkou. Pro tuto kombinaci se rozhodlo 35 procent zájemců, pro spojení téhož motoru se sedmistupňovou převodovkou DSG pak 28 procent.

Zatím nejvýkonnější motorizaci 1,0 TSI o výkonu 81 kW se šestistupňovým manuálem zvolilo 21 procent klientů, na základní atmosféricky plněný motor 1,0 MPI zbylo 17 procent dosavadních objednávek. Vrcholná čtyřválcová patnáctistovka dorazí do nabídky ještě do konce letošního roku.

Škoda odpískala novou Fabii Combi, kvůli emisím

AutoMoto

Z pohledu barev karoserie zatím vede šedá Graphite s 22 procenty, následují bílá Candy (15 %) a oranžová Phoenix (14 %).

Příští rok nabídku doplní i stylová varianta Monte Carlo s černými doplňky karoserie. Karosářská varianta Combi byla zrušena, ačkoli vývoj měl být již v pokročilé fázi. Vedle hatchbacku čtvrté generace se ale nadále prodává Combi generace třetí. Říká si Tour a přijde na 334 900 korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám