Hlavní obsah

Nošovický Hyundai splnil roční plán, i letos smontuje 300 tisíc aut

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Hyundai splní v letošním roce plán vyrobit v závodě v Nošovicích na Frýdecko-Místecku 300 000 aut. Po prvních třech čtvrtletích sice ve srovnání s loňskem vykazovala mírný pokles vyrobených vozů (asi o jedno procento), ten už ale dohnala a aktuálně je výroba lehce nad plánem.

Foto: Pavel Karban, Právo

Výroba v Nošovicích

Článek

"Pracujeme na tři směny, jedeme na plný výkon. Plán určitě splníme," řekl mluvčí slezské automobilky Petr Vaněk. Loni automobilka vyrobila 303 035 vozů, což bylo zhruba jedno procento nad plán, v roce 2011 vyjelo v Nošovicích z pásů přes 251 000 aut.

Podle studie, kterou si Moravskoslezský kraj nechal vypracovat, se díky vzniku nošovické průmyslové zóny snížila míra nezaměstnanosti v kraji zhruba o 1,7 procentního bodu. V ČR to představuje 0,3 procentního bodu. Práci díky ní má v zemi 16 800 lidí, přímo v Moravskoslezském kraji 10 500. V podniku pracuje 3500 lidí, dalších 7000 míst vzniklo v kraji u subdodavatelů.

Továrna Hyundai se ve slezské obci začala stavět v březnu 2007. Letos v květnu tam sjelo z pásu miliónté vyrobené auto. Automobilka nyní vyrábí tři verze modelu Hyundai i30, kompaktní MPV Hyundai ix20 a SUV Hyundai ix35.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám