Hlavní obsah

Nissan ukázal studie obytných vozů pro milovníky hor

Nissan představil dva koncepty obytných dodávek. Oba vozy míří na zákazníky toužící po dobrodružství. Jeden připomíná interiér horské chaty, další pohodlnou ložnici.

Foto: Nissan

Obytné koncepty Nissan

Článek

Nissan na konci roku připravil celou řadu zajímavých konceptů, každý z nich určený pro jiný druh zákazníků. Za zmínku ale stojí především dvojice obytných dodávek, která cílí na ty, jenž touží po pravém dobrodružství.

Prvním obytňákem je karavan s názvem Mountain Base Concept. Jedná se o dodávku s futuristickým interiérem, LED světlomety a exteriérem v kombinaci černého laku a dřevěného dekoru. Auto je pro kempování vybavené solárními panely a je vybaveno také terénními pneumatikami.

Nissan představil divoce tvarovaný koncept elektrické formule

AutoMoto

Uvnitř konceptu to pak vypadá jako v pravé horské chatě. Interiéru vévodí dřevěné obložení, na jedné straně je pracovní stůl, na druhé lavice. Nechybí ani úhledný digitální krb, který dokresluje pravou horskou atmosféru.

Druhým představeným obytným vozem je Myroom Concept, který naopak cílí na milovníky pohodlí na cestách. Exteriér dodávky zdobí horský dekor a matný černý lak podobný tomu na Mountain Base Conceptu.

Nissan jde novým směrem. Ukazuje koncepty a radikální plán s elektromobily

AutoMoto

To důležité se ale odehrává v kabině, kde se nachází pohodlná skládací matrace a pohovka. Pasažérům je k dispozici i knihovna, skříňky a velká okna s dřevěným obložením.

Otázkou je, zda by se taková vozidla mohla skutečně vyrábět. Automobilka se o tom zatím nezmínila, stejně jako nezmínila, co mají auta pod kapotou. Budoucnost takových aut je proto ve hvězdách.

Reklama

Související články

Nástupcem Nissanu Leaf bude SUV

Vedení japonské automobilky Nissan potvrdilo spekulace o tom, že v příštích letech se z průkopnického elektrického hatchbacku Leaf stane kompaktní SUV. Vůz se...

Výběr článků

Načítám