Hlavní obsah

Nehoda z USA ukazuje, jak důležité je pořádně podepřít auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Záběry z kamery na rameni zasahujícího policisty v americké Arizoně ukazují, jak nesmírně důležité je pořádně podepřít auto, když na něm něco zespod děláte. V tomto případě jako zázrakem nebyl muž vážně zraněn.

Foto: Profimedia.cz

Pořádné stojánky pod auto musí být základním vybavením každého, kdo chce vůz spravovat sám. (Ilustrační foto)

Článek

Dočtete se to úplně všude – postavte auto na stojánky, nenechávejte ho jen na zvedáku, když pod něj lezete. Zanedbání pořádného ustavení auta nejednou způsobilo mechanikovi vážné zranění, či dokonce smrt. V případě z arizonské Mesy měl muž jménem Devon Haycock vážně štěstí.

Podle informací, které k videu připsal kanál Police Activity na YouTube, pracoval Haycock v úterý 11. srpna na spodku Hondy Civic své ženy, když na něj vůz spadl. Soudě dle slov ve videu vůz stál jen na zvedáku, nikoliv na speciálních stojáncích.

Přivolaní policisté – jen náhodou byli poblíž a dojeli na místo během tří minut – přizvedli auto rukama a vytáhli Haycocka zpod auta. O pár minut později přijeli i hasiči a zdravotníci a lépe ho zkontrolovali; podle dostupných informací nebyl vážně zraněn.

Budiž to připomenutím, že když lezete pod auto kvůli výměně oleje či jakékoliv opravě, vždy je nutné ho postavit na dostatečně kvalitní a stabilní stojánky. Druhou variantou jsou nájezdy, na které najedete koly auta; třetí, nejlepší, ale taky podstatně dražší, je sloupový zvedák, jako mají autoservisy.

Anketa

Spadlo vám někdy auto ze zvedáku?
Ano, nic se nestalo
33,4 %
Ano, zranilo mě/poškodilo se
5 %
Ne
54,8 %
Nepracuji na autě svépomocí
6,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1773 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám