Hlavní obsah

Zbytečná nehoda stála jejího maďarského viníka řidičák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Snažit se jiného řidiče na silnici vychovávat nebo se mstít je jeden z nejhorších nápadů, které můžete za volantem dostat. To je pravděpodobně i případ maďarského řidiče v Budapešti, který skončil s nabouraným autem, a navíc ještě přišel o řidičák.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Brzdění (Ilustrační foto)

Článek

Různé soudy s tzv. vybržďovači - lidmi, kteří vjedou před auto a dupnou na brzdu - u nás nejsou neznámé. V následujícím případě bude soudní řízení z Budapešti týkající se události z 11. května patrně snadné a rychlé, alespoň podle informací tamního webu, čerpajícího od policie, která video 13. května zveřejnila.

Vidíme v něm černý vůz Hyundai i30, kterak vjede za křižovatkou před autobus a zabrzdí. A to až tak, že autobus do osobního vozu nabourá; dokonce to vypadá, že víc než jednou. Co předcházelo incidentu a proč se tedy řidič hyundaie takto zachoval, oznámeno nebylo.

Můžeme se jen domnívat, že řidič autobusu udělal něco, co se řidiči hyundaie nelíbilo. Ať už to ale bylo cokoliv, snažit se na silnici nějak mstít či jiné řidiče „školit”, jak hovoří popisek videa na YouTube, je jen přivoláváním dopravní nehody, jako to ostatně dopadlo i v tomto případě.

Foto: Hyundai

Hyundai i30 předchozí generace, stejné, jako ve videu (Ilustrační foto)

Samozřejmě, na místo byla přivolána policie, které řidič hyundaie podle dostupných informací tvrdil, že brzdil, aby nesrazil psa na silnici. Video však žádného psa na silnici neukazuje. Proti řidiči hyundaie také hovoří už samotné přejetí do pravého pruhu před autobus; nezdá se pravděpodobné, že by takový manévr dělal, kdyby prostě chtěl pokračovat v jízdě a nedělat nikomu naschvály.

Podle maďarského webu HVG, který zprávu s odkazem na maďarskou policii přinesl, bylo proti řidiči hyundaie jménem Daniel N. zahájeno soudní řízení kvůli nebezpečnému chování v provozu, ke kterému se měl částečně přiznat. Policie již dle webu pozastavila platnost jeho řidičského oprávnění kvůli ohrožení autobusu a jeho cestujících.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám