Hlavní obsah

Na prodej je formule Michaela Schumachera

Formule Michaela Schumachera z roku 1998, v níž zvítězil na Nürburgringu a nedokončil závod v Suzuce, je na prodej v přepočtu za 113 milionů korun.

Foto: Gianni Schicchi, ČTK/AP

Michael Schumacher za volantem Ferrari F300 při testování v lednu 1998

Článek

Legenda mezi závodníky formule 1 Michael Schumacher sezonu roku 1998 těsně prohrál - po nedokončeném posledním závodě v japonské Suzuce skončil druhý za Mikou Häkkinenem, pro nějž to byl první titul mistra světa v kariéře.

Schumacher tehdy jel na monopostu Ferrari F300, který byl vybaven třílitrovým vidlicovým desetiválcem s označením 047D, který dával zhruba 800 koní někde nad 17 tisíci otáčkami. Tento monopost se později dostal do soukromé sbírky a nyní je na prodej na webu DuPont Registry. Majitel za něj chce přesně 4,9 milionu dolarů, tedy 113,46 milionu korun.

Foto: PA Images, Reuters

Ferrari F300 Michaela Schumachera před aukcí v Londýně v roce 2012 (Ilustrační foto)

Není přesně jasné, který kus z devíti vyrobených F300 to je, ovšem všechny fotografie, které jsou u inzerátu uvedené, obsahují vůz s číslem 3 na nose. Nejsou však současné, jsou to historické fotografie ukazující Schumachera za volantem.

V popisu inzerátu se dočteme, že v tomto autě zvítězil v předposledním podniku sezony na Nürburgringu a získal pole position v Suzuce. Po zhasnutí motoru v zaváděcím kole ovšem startoval z poslední pozice.

Na prodej je vítězná formule Lewise Hamiltona

AutoMoto

„Prvních pár kol byla skvělá zábava. Ostatní piloti byli féroví a nesnažili se mi znepříjemňovat život. Nečekal jsem, že vybouchne zadní guma, protože jsem měl problémy s ploškami na přední gumě, což působilo spoustu vibrací,“ cituje inzerát tehdejší Schumacherova slova.

Michael Schumacher měl na konci roku 2013 nehodu na lyžích, při níž si vážně poranil mozek. Od té doby se neukázal na veřejnosti a informace o jeho zdravotním stavu jsou pečlivě střeženým tajemstvím. Podle loňského vyjádření Piera Ferrariho, syna Enza Ferrariho, pro web Fox Sports je Schumacher naživu, ale nekomunikuje. Podle manželky Corinny je Schumacher doma a bojuje.

Reklama

Související články

Chystá se film o Enzu Ferrarim

Po celosvětových úspěších motoristických filmů jako Rivalové nebo Le Mans se údajně chystá natáčení dalšího retro snímku z prostředí automobilů. Na stříbrné...

Výběr článků

Načítám