Hlavní obsah

Mercedes vám přečte horoskop a řekne, jak je na horách

Multimediální systém MBUX je zase o něco chytřejší. Díky klíčovému slovu „Hey Mercedes“ se můžete dozvědět i to, jaké je počasí na horách či jaký je váš horoskop.

Mercedes umí nově říct, jaké jsou sněhové podmínky v lyžařských střediscíchVideo: Mercedes-Benz

 
Článek

Jako v prvním autě se systém MBUX objevil v současném Mercedesu třídy A, ale pomalu se rozšířil do všech modelů. Jeho hlavní doménou je právě hlasová asistentka, která reaguje, podobně jako Siri u Applu, na oslovení: „Hey Mercedes“. A právě ta se nyní dočkala nových funkcí.

Díky inovaci teď například okamžitě odpoví, když se řidič zeptá na to, jaké jsou sněhové podmínky prakticky v jakémkoli známém lyžařském středisku. Uvede sníh na kopci, v údolí a pochopitelně i povětrnostní a teplotní podmínky. Další novou funkcí je například i to, že vám váš Mercedes přečte i horoskop, když o to slušně poprosíte. A zeptáte se anglicky nebo německy.

Mercedes Vito má po faceliftu

AutoMoto

Velmi zajímavou zábavou na cesty určitě bude i kvíz, například na hádání hlavních měst. Novinky tak doplní už tak velmi vyspělý systém, který umí třeba na otázku: „Co si myslíš o BMW?“ odpovědět: „Patrně to stejné, co ty, protože bych tu jinak nebyla.“

Reklama

Související témata:

Související články

Mercedes třídy E přijíždí s faceliftem

Nový Mercedes-Benz třídy E nabídne řadu různě výkonných plug-in hybridů a nejméně dva mildhybridy v obou karosářských variantách, rozšířenou realitu i armádu...

Výběr článků

Načítám