Hlavní obsah

Mercedes-Benz oficiálně odhalil SLS AMG Roadster

Novinky, Martin Žemlička

Německý výrobce zveřejnil první fotografie a video sériové verze supersportovního SLS AMG Roadster. Otevřená verze vychází z modelu kupé. Prodej bude zahájen před koncem letošního roku.

Článek

SLS i v otevřené verzi pohání 6,3litrový osmiválec s výkonem 571 koňských sil (420 KW) a 650 Nm točivého momentu. Z klidu na stokilometrovou rychlost zrychlí SLS Roadster za 3,7 vteřiny (stejně rychle jako kupé) a jede až 317 km/h (tedy rovněž stejně jako kupé). Výkon se přenáší na zadní kola prostřednictvím sedmistupňové dvouspojkové převodovky.

Vzhled nového SLS AMG Roadsteru vychází z modelu kupé. U verze se stylovou plátěnou střechou logicky chybí výklopné dveře, tzv. racčí křídla. Pozitivní je, že hmotnost oproti kupé narostla o 40 kilogramů (kupé 1620 kg).

Střecha se složí po stisknutí tlačítka za 11 vteřin, a to až do rychlosti 50 km/h. Zavazadlový prostor nabídne 173 litrů (bez ohledu na to, zda je střecha nahoře či stažená).

SLS AMG Roadster se poprvé představí v září na autosalonu ve Frankfurtu. Prodej bude zahájen před koncem letošního roku. Cena zatím nebyla oznámena. Kupé stojí 4,5 miliónu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám