Hlavní obsah

Lexus poutá na nový sedan IS, zaujme světelným pásem přes celou záď

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prémiová odnož Toyoty na sociálních sítích poutá na novou generaci sportovního sedanu IS. Lexus je na informace zatím skoupý, ovšem známe tvar zadních svítilen a také datum premiéry, 9. června.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

Nová generace Lexusu IS se před svou premiérou neobjevovala v podobě uniklých snímků ani fotografií maskovaných prototypů. O to větší překvapení je pondělní snímek uveřejněný s informací, že k premiéře dojde 9. června.

Na snímku jsou k vidění zadní svítilny tvořené LED páskem přes celou záď. Populární designérská záležitost záď opticky rozšiřuje. Podobný přístup je k vidění na crossoveru UX.

Lexus uvízl na obrubníku, Američanka však boj s betonem nevzdala

AutoMoto

Na technice se zdroje neshodnou. S odchodem modelu GS může mít IS větší pole působnosti a narůst do délky i šířky.

Otázkou zůstává, jestli IS zůstane s klasickou koncepcí pohonu s motorem vpředu podélně a pohonem zadních kol. Očekávat lze každopádně tradiční hybridní motorizace.

Foto: Lexus

Lexus IS třetí generace (2013)

Jednat se bude už o čtvrté vydání modelu IS. Současná generace byla v prodeji již od roku 2013. Novinka opět vyzve hlavního konkurenta v podobě BMW řady 3.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám