Hlavní obsah

První potetované auto na světě. Lak stál víc než vůz samotný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lexus oslovil britskou tetovací umělkyni Claudii De Sabe, aby z jeho crossoveru UX udělala první tetované auto na světě. A povedlo se. Exkluzivní povrch karoserie, který je jediný svého druhu, stál automobilku víc než auto samotné.

Lexus představil první potetované auto na světěVideo: Lexus

 
Článek

Tetovat člověka je pro Britku žijící v Londýně Claudii De Sabe denním chlebem, svoji práci tatérky dělá už patnáct let. Nanést ale tetovací technikou barvu na auto, to byla výzva. Oproti kůži, kde je tradičním nástrojem jehla, ale žena u auta používala vrták Dremel.

Dealer Lexusu nabízí slevu majitelům Tesly: Srandu jste si užili, teď už bez kompromisů

AutoMoto

Aby mohla Claudia barvu nanést řádně, musela nejprve nástrojem přesně odstranit jednotlivé části laku, aby se dostala až na stříbrné železo, a poté použila pět litrů barvy na detaily. Nechybí výrazná rudá ani zlatá barva, která dává laku 3D efekt. Ve výsledku pak má Lexus UX na sobě znázorněné kapry koi, kteří v japonské kultuře reprezentují štěstí a vytrvalost.

Lexus uvedl, že auto, které je spíše jedním velkým uměleckým dílem, nebude na prodej. Podle automobilky ale stvoření unikátní podívané stálo téměř 146 tisíc dolarů, tedy v přepočtu neuvěřitelných 3,4 milionu korun. Auto samotné přitom stojí v základní verzi na českém trhu 900 tisíc korun.

První majitel otevřeného Lexusu LC k autu dostane zážitkový balíček

AutoMoto

Tatérka se nechala slyšet, že tetovat auto pro ni byla jedna velká radost. Lexus prý nemá, na rozdíl od člověka, měnící se svaly a tkáně pod kůží, a proto při práci nemusela tolik přemýšlet a jen se soustředila na krásné aerodynamické tvary vozu.

Reklama

Související články

Test Lexusu ES 300h: Podivínská oáza klidu

Lexus se v rámci vyšší střední třídy rozhodl k obratu. Již nenabízí GS, ale ES. O písmenech to ale rozhodně není, jiná je koncepce auta, což přináší třeba...

Výběr článků

Načítám