Hlavní obsah

Lexus uvízl na obrubníku, Američanka však boj s betonem nevzdala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Betonové obrubníky jsou pro auta až zbytečně destruktivní. Že nad nimi lze vyhrát, ukázala nejmenovaná řidička v USA, když na jednom extra velkém uvízla se svým lexusem.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Přehlédnout něco u země před vozem či vedle něj, například obrubník, není žádný problém. Tím spíš, když nejste velkého vzrůstu a z auta sotva vidíte ven. Přesvědčila se o tom řidička Lexusu ES v Charlotte v americké Jižní Karolíně. K incidentu došlo 30. dubna, video však bylo zveřejněno až o týden později.

Při odjezdu z parkoviště obchodu Walmart si nevšimla poměrně vysokého obrubníku před vozem a najela na něj. Jednoho napadne, že musela pořádně přidat plyn, aby se tam dostala, neboť se kvůli výšce obrubníku zasekla.

Autor videa uvádí, že nabízel zavolání asistenční služby, ale řidička odmítla - chtěla se ze svízelné situace dostat svépomocí. Chvilku to trvalo a už se chystala přiznat porážku, ale nakonec to přeci jen vyšlo a auto vlastní silou vysvobodila.

Kanaďan si vybíjel vztek na stojanu čerpací stanice, nechtěl platit předem

AutoMoto

Poškození na vnějšku auta nevidíme, ale rány, které se z videa ozývají, nevěstí nic dobrého pro podvozek. Přesnější informace o případné škodě však nejsou známy.

Video samozřejmě vzbuzuje řadu dotazů. Předně, proč okolostojící lidé nepomohli více než povzbuzováním; mohli do auta např. zatlačit. Jako další varianta se nabízí vytažení jiným autem, ovšem je možné, že Lexus neměl tažná oka - u aut na americkém trhu nejsou tažná oka samozřejmostí jako u nás.

Reklama

Výběr článků

Načítám