Hlavní obsah

Lancia může vstát z mrtvých, techniku má v budoucnu sdílet s Alfou Romeo a DS

Vznik obří skupiny Stellantis může být šťastným krokem pro značku Lancia, která už roky prodává jen jediný model Ypsilon na domácí půdě v Itálii. O nové roli v koncernu informuje server Automotive News Europe s odvoláním na zdroje uvnitř automobilky.

Foto: Lancia

Lancia Ypsilon po faceliftu

Článek

Citroën, Fiat či Opel mají plnit úkoly mainstreamových značek, Peugeot má zaujmout v lehce vyšších sférách a Maserati v těch nejluxusnějších. Pak je tu ovšem prémiový segment mířící například proti německé trojici Audi, BMW a Mercedes-Benz.

Ve skupině Stellantis tuto roli zastane francouzské DS a italské duo Alfa Romeo a Lancia. Tyto tři automobilky mají úzce sdílet techniku, alespoň podle informací serveru Automotive News Europe.

DS 4 se představuje ve druhé generaci

AutoMoto

Fakt, že mezi Alfu Romeo a DS je nahlas uvažováno právě i o Lancii, může znít překvapivě. Vždyť kdysi slavná značka skomírá s modelem Ypsilon v Itálii. Hatchback má letos po dalším malém faceliftu, ve výrobě je ale už dlouhých deset let.

Podrobnosti jsou omezené, ale server uvádí, že společně vyvinuté modely budou sdílet hnací ústrojí i „prémiové funkce“. „Spolupracujeme s našimi italskými kolegy na konkrétních prémiových modulech, pohonných jednotkách a funkcích, abychom odlišili prémiové značky od hlavních značek,“ řekl produktový ředitel DS Marion David.

Kompaktní SUV od Alfy Romeo je za rohem. Tonale má přijít na trh v listopadu

AutoMoto

David dále uvedl, že se DS drží dříve avizovaného plánu na uvedení nového modelu každý rok. Po roce 2023 se však DS zaměří na poskytování synergií, kterých se FCA a PSA snažily dosáhnout v rámci fúze.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám