Hlavní obsah

Kolotočářské ferrari ukazuje, že peníze nejsou zárukou vkusu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Říká se tomu „tuzing”, „samolepka-tuning” nebo „co dá benzinka” a většinou to je vidět na autech za pár korun. Tohle Ferrari F430 však ukazuje, že vrcholně nevkusné úpravy můžete potkat i na autě s milionovou cenovkou.

Foto: Ferrari

Takhle elegantní je Ferrari F430 Spider v sériovém stavu.

Článek

Ferrari F430 Spider stálo v USA jako nové 217 tisíc dolarů, tedy dnešními cenami 6,33 milionu korun. Dnes se tam v běžné inzerci prodává za ceny od necelých 100 tisíc (2,29 milionu korun), ale klidně i nad 300 tisíc dolarů (6,86 milionu korun), podle kilometrového proběhu a stavu. To znamená, že to opravdu není levné auto. Ale přesto se najde někdo, kdo je schopný si ho oblepit chromovanou páskou z benzinky.

Tyto fotografie byly sdíleny Tedem Sevenem z kalifornské Newport Beach, i vůz na fotkách má kalifornskou registrační značku. Na Facebooku se objevily 24. 12. s příznačným popiskem „Noční můra před Vánoci“.

Není totiž moc jiných slov, jak tuhle kreaci nazvat, pomineme-li nápis „Limited Edition“ na přídi, který tam vytvořil snad sám autor. Nic takového nikdy neexistovalo, otevřená verze F430 se prodávala jako Spider nebo ostřejší Scuderia Spider 16M, která oslavovala šestnácté vítězství Ferrari v poháru konstruktérů formule 1 v roce 2008.

Kousek na fotkách je naštěstí „obyčejným“ F430 Spiderem, ale přesto nad úpravami zůstává rozum stát. Tak třeba – proč autor oblepil auto falešnými otvory pro přístup či odvod vzduchu, když F430 má na karoserii dost skutečných? A proč jich je na každé straně pět?

Zkrátka otázek je víc než odpovědí a ani odpovědi by pochopení nejspíš nepřinesly. Nemusíme asi dodávat, že při prodeji takovéhoto auta by majitel těžko mohl počítat byť s onou stovkou tisíc dolarů, pokud by všechny ty nálepky pečlivě neodstranil.

Samozřejmě tu je jistá šance, že se díváme na ilustraci. S tím, jak pečlivě sedí všechny odlesky, by musel být její autor absolutním mistrem svého řemesla. A taky to může být replika, nikoliv skutečné ferrari. Ale tenhle vůz vypadá na repliku až příliš perfektně.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám