Hlavní obsah

Kia Sorento do zásuvky přijíždí na český trh

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihokorejská automobilka Kia uvádí na trh i poslední verzi svého největšího SUV Sorento. Jedná se o model s plug-in hybridním pohonným ústrojím. Lze tedy dobíjet ze sítě.

Foto: Kia

Kia Sorento PHEV

Článek

Plug-in hybridní sorento je nejvýkonnější, ale také nejdražší verzí. Základní cena s výbavou Exklusive stojí 1 319 980 korun, za které dostanete Full LED světla, navigaci, vyhřívaná přední sedadla nebo 10,25palcový displej infotainmentu. Vrcholná verze Top stojí nejméně 1 499 980 korun.

Pohon tvoří spalovacím motor 1,6 litru T-GDi s výkonem 180 koňských sil a elektromotorem. Spolu s elektromotorem umí systémový výkon 265 koňských sil a točivý moment 350 Nm.

Kia má nové logo

AutoMoto

Do vozidla Kia umístila lithium-iontové baterie o kapacitě 13,8 kWh a podle metodiky WLTP na jejich kapacitu ujede až 57 kilometrů.

Do plného nabití to sorentu trvá přes 3 hodiny, automobilce se navíc podařilo dostat emisní normy až na 38 gramů oxidu uhličitého na kilometr, což stačí na to, aby mělo sorento výhodnou značku s písmeny EL.

Reklama

Související články

Temná Kia Sportage dorazila na český trh

Kia na český trh uvádí stylový packet Black Edition, kterým rozšiřuje nabídku svého SUV Sportage. Auto díky ní získá černé doplňky a zatraktivní tak svůj...

Výběr článků

Načítám