Hlavní obsah

Temná Kia Sportage dorazila na český trh

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kia na český trh uvádí stylový packet Black Edition, kterým rozšiřuje nabídku svého SUV Sportage. Auto díky ní získá černé doplňky a zatraktivní tak svůj vzhled. Na Slovensku se už začaly vyrábět první exempláře.

Foto: Kia

Kia Sportage Black Edition

Článek

Jihokorejská automobilka Kia zachovala u Sportage mimo přední masku chladiče stále stejný vzhled, ale doplnila ho o atraktivní černé doplňky, k čemuž se ostatně v posledních letech uchýlilo hned několik automobilek.

Sportage ve verzi Black Edition dostal od výrobce leskle černou masku chladiče s mírně odlišným tvarem. I lemování je jiné, stejně jako ochranné kryty před předním a zadním nárazníkem, světlomety, přední mlhová světla. Leskle černé jsou i střešní ližiny a některé, původně metalicky lakované části na předku karoserie, třeba lem čelního skla.

Kia vyvíjí armádní vozidlo, základy má mít v rodinném SUV

AutoMoto

Podobně jako u jiných automobilek s paketem Black Edition dostala i Kia Sportage leskle černá loga Kia vpředu i vzadu. Leskle černý je i nápis označení modelu, a navíc se nově skládá z velkých písmen přes celou šířku pátých dveří. Samozřejmostí jsou i lakovaná černá sedmnáctipalcová litá kola. Celkově Kia nabídne jedenáct různých odstínů karoserie pro kombinaci s leskle černou.

Foto: Kia

SUV Sportage vypadá ve verzi Black Packet skvěle.

Exteriérem ovšem Kia neskončila. Novinky lze najít i uvnitř, verze Black Packet má uvnitř sedadla z prémiové látky nebo volant, volič převodovky a loketní opěrky dveří obšité kůží. Standardně se pak s vozem dodává i duální automatická klimatizace, elektricky sklopná zpětná zrcátka, osmipalcový dotykový displej infotainmentu a také Apple CarPlay nebo Android Auto.

Kia Stonic dostala sportovně střiženou variantu GT Line

AutoMoto

Modelovou variantu Black Edition nabídne Kia v kombinaci se čtveřicí motorizací. Pro vyznavače benzínu lze volit mezi slabším motorem 1,6 litru GDi s atmosférickým plněním a výkonem 132 koní a silnějším čtyřválcem T-GDI se stejným objemem, ale s turbodmychadlem a výkonem 177 koňských sil.

Nabídka naftových agregátů skýtá také dvě možnosti, 1,6litrový motor s výkonem 136 koní nebo jeho mildhybridní verzi se stejným výkonem. K dispozici je pohon předních kol i čtyřkolka a také možnost volit mezi šestistupňovou manuální převodovkou a sedmistupňovou automatickou dvouspojkou.

Kia stanovila počáteční cenu na hranici 594 980 korun až do 764 980 korun v závislosti na zvolené motorizaci, převodovce a pohonu kol. První vozy Black Edition se začaly vyrábět v žilinské továrně a objednat si je je možné už nyní.

Reklama

Související články

Kia poodhalila nový crossover Sonet

Společnost Kia Motors India poprvé částečně ukázala, jak bude vypadat kompaktní SUV nesoucí název Sonet. Bude se jednat o druhý „globální“ vůz, který bude...

Výběr článků

Načítám