Hlavní obsah

Kia poodhaluje velké elektrické SUV, zatím jako koncept

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koncept EV9 předznamenává stejnojmenné elektrické SUV, pravděpodobně největší model nové rodiny Kia EV. Zatím jsou k vidění první skici studie.

Foto: Kia

Koncept Kia EV9

Článek

Na autosalonu v Los Angeles, který se koná od 17. listopadu, ukáže Kia předsériovou verzi modelu EV9. Zatím se koncept ukazuje na designérských črtách. Ukazují hranatou karoserii s vystouplými blatníky, rozměrné světlomety či aerodynamická kola.

Zaujme rovněž minimalistický interiér se zvláštním volantem. Podle automobilky vůz uvnitř „nabídne nejmodernější technologie včetně adaptivního a chytrého pojetí prostoru celé posádky”.

Hyundai poutá na koncept Seven, elektrické SUV s futuristickým designem

AutoMoto

Předpremiéra konceptu nikoli náhodou navazuje na podobnou upoutávku od sesterské značky Hyundai. Studie Seven poodhalená před týdnem předznamenává sériové elektrické SUV Hyundai Ioniq 7, které bude zřejmě s Kiou EV9 stavět na stejných základech.

Není jasné, kdy se sériová Kia EV9 představí a objeví na trhu, nicméně v blízké budoucnosti nejspíš bude alternativou k modelům jako Sorento či Telluride.

Foto: Kia

Koncept Kia EV9

Foto: Kia

Koncept Kia EV9

Foto: Kia

Koncept Kia EV9

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám