Hlavní obsah

Hyundai poutá na koncept Seven, elektrické SUV s futuristickým designem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Studie Seven předznamenává plně elektrické SUV z rodiny Ioniq, které může zamířit i na evropské trhy.

Foto: Hyundai

Hyundai Seven

Článek

Korejská automobilka ukazuje první snímky konceptu Hyundai Seven. Úplné představení je naplánováno na 17. listopadu, dva dny před výstavní premiérou na autosalonu AutoMobility LA v Los Angeles.

První snímky ukazují vysokou příď s pixelovými světlomety a celkově futuristickým hranatým designem, na který Korejci přešli už u MPV Staria nebo u Ioniqu 5. Podle automobilky se v takzvaných parametrických pixelech prolínají analogové a digitální emoce.

Hyundai chce v Evropě od roku 2035 nabízet jen elektromobily

AutoMoto

Zatímco první náhled exteriéru napovídá, že by se vzhledem k odvaze Korejců z posledních let do sériové podoby nemuselo tolik změnit, interiér ve stylu obývacího pokoje už nejspíš dozná podstatnějších změn. Koncept sází na trvale udržitelné materiály a netradiční rozmístění sedadel.

Foto: Hyundai

Hyundai Seven

Foto: Hyundai

Hyundai Seven

Hyundai už dříve naznačil modelovou ofenzivu značky Ioniq. Pro názvy svých modelů použije čísla. Prvotina s číslem 5 byla představena na začátku roku 2021. Inspirovala se v konceptu „45“, jehož premiéra se uskutečnila na autosalonu ve Frankfurtu v roce 2019.

Hyundai Ioniq 5 naživo: Obří hatchback s obývákem uvnitř

AutoMoto

V roce 2022 dorazí sedan s označením „6“, odvozený od konceptu Prophecy, prezentovaného loni v březnu. Na začátku roku 2024 bude následovat Ioniq 7, velké SUV, které bude vycházet právě z této studie Seven. Všechny tyto novinky od Ioniqu využijí modulární platformu pro elektromobily E-GMP.

Foto: Hyundai

Hyundai Seven

Foto: Hyundai

Hyundai Seven

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám