Hlavní obsah

Ken Block se zapojí do vývoje Audi. V nečekané oblasti

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá automobilka Audi a profesionální závodník Ken Block oznámili nové vzájemné partnerství. Spolupráce začala u některých běžných modelů, nicméně v budoucnu má závodník pomoci s testováním a vývojem elektromobilů.

Foto: Audi

Ken Block spojil své jméno s Audi.

Článek

Partnerství mezi Kenem Blockem a Audi oznámila automobilka pomocí reklamního videa. Na něm se Block objevuje v některých z nejvíce ikonických aut, jaká kdy v Ingolstadtu vyrobili. Mezi nimi nechybí model Sport quattro S1, Audi V8 quattro nebo futuristický elektromobil e-tron Vision Gran Turismo.

„Audi je značka, která bezpochyby vzbudila moji vášeň v motoristický sport. Jsem nesmírně nadšený, že mohu teď zahájit tuto novou kapitolu. Společně budeme vyvíjet inovativní projekty a posunovat hranice elektrické mobility,“ uvedl při uvedení spolupráce Block.

Test Audi RS e-tron GT: Budoucnost je tu

Testy

Legendární rally jezdec a tvůrce virálních videí Block si mimo jiné vyzkoušel také dosud největší chloubu Audi, alespoň tedy co se elektromobility týče. Posadil se totiž za volant nejsportovnějšího e-tronu.

„Audi RS e-tron GT mě skutečně překvapilo. Design je vynikající, klade velkou pozornost na detail a dokonalé provedení,“ nešetřil chválou. „Auto je neuvěřitelně rychlé a velmi dobře se ovládá,“ doplnil.

Bohužel jediné, co jsme zatím od Blocka neslyšeli, je pravý důvod a přesné určení toho, co bude v Audi vykonávat za funkci. Dá se ovšem očekávat, že půjde především o předání zkušeností přímo ze závodní trati, kde je Block jako doma. Ostatně, spekuluje se o tom, že Audi brzy zveřejní některá první videa z Kenova testování.

Americký závodník Ken Block si pořídil fabii. Je z ní nadšený

AutoMoto

Block už dříve s automobilkami spolupracoval, své jméno naposledy spojil s Fordem. V poslední době pak natáčel šílená řidičská videa se značkou Hoonigan, se kterou se ale letos v lednu rozešel.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám