Hlavní obsah

Ještě více retro. Ford ukazuje bronco ve speciální edici

Ford Bronco a o něco civilnější Bronco Sport přijíždí ve speciální edici Heritage. Na americkém trhu bude k mání jen v 1966 kusech, jako připomínka roku uvedení původního bronca. Do Evropy limitovaná verze nedorazí, ovšem běžné bronco se na starý kontinent se zpožděním chystá.

Ford Bronco a Bronco Sport v edici HeritageVideo: Ford

 
Článek

Off-road Ford Bronco a jeho odnož Bronco Sport už tak výrazně hrají na retro notu, ovšem opravdová šedesátá léta připomínají teprve s novou edicí Heritage.

Pro Bronco Heritage ve dvou- i čtyřdveřové verzi to znamená dvoubarevné lakování s charakteristickými akcenty v odstínu bílá Oxford. Stejný odstín najdeme i na masce chladiče a 17palcových kolech s retro vzhledem.

Foto: Ford

Původní Ford Bronco z roku 1966

Foto: Ford

Nový Ford Bronco Heritage

Dalším návratem k původnímu broncu jsou hranaté blatníky s lemy. Součástí speciální standardní výbavy je také ocelový nárazník s práškovým nástřikem se zabudovanými kotvícími body a mlhovými světlomety. Nadstavbou je verze Heritage Limited, která navíc přináší leskle černá 17palcová kola s klasickými středy.

Bronco Heritage je k dispozici v pěti barvách laku a je poháněn 2,3litrovým přeplňovaným zážehovým čtyřválcem se 7stupňovou manuální převodovkou nebo volitelnou 10stupňovou automatickou převodovkou.

Varianta Heritage Limited přináší větší 2,7litrový šestiválec spojený s 10stupňovou automatickou převodovkou.

Ford Bronco představen v drsné verzi Raptor

AutoMoto

I když Bronco Sport, které je blíže SUV než off-roadům, v šedesátých letech neexistoval, menší bratr se bude prodávat také s retro prvky v edici Heritage.

Má stejnou bílou mřížkou chladiče a další akcenty, stejně jako kontrastní střechu, která napodobuje styl původního bronca.

Foto: Ford

Ford Bronco Sport Heritage

Zatímco 1,5litrový turbomotor pod kapotou je v sériové podobě, přeladěné jsou přední vzpěry a pružiny, stejně jako systém zvyšující světlou výšku.

Modely Heritage Limited Edition mají větší terénní pneumatiky a kůží čalouněná sedadla s bílými vložkami dveří. Dražší varianta přináší pod kapotu i větší a výkonnější 2litrový čtyřválec.

Překvapení od Fordu: Retro teréňák Bronco míří na evropský trh

AutoMoto

Na evropský trh se oficiálně žádný kus z limitované edice nedostane, příslibem pro fanoušky Fordu Bronco je však nedávné prohlášení evropského zastoupení, podle kterého se klasický model dostane do Evropy koncem roku 2023.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám