Hlavní obsah

Překvapení od Fordu: Retro teréňák Bronco míří na evropský trh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po dvou letech spekulací evropská divize Fordu potvrdila, že robustní off-road Bronco bude uveden na trh v Evropě na konci roku 2023.

Foto: Ford

Ford Bronco

Článek

Současné bronco bylo odhaleno v červenci roku 2020 a po 24leté pauze vrátilo zpět legendární označení. Ford tak opět nabízí plnohodnotný terénní vůz, který na americkém trhu konkuruje Land Roveru Defender a Jeepu Wrangler.

Ford představuje nové bronco, ikonický off-road umí být odvázaný i civilnější

AutoMoto

Doposud se bronco v Evropě oficiálně neprodávalo, nyní však Ford potvrdil plány převézt jej přes Atlantik v omezeném počtu na konci roku 2023. Přesnější detaily alokace zatím nebyly zveřejněny.

Bronco dorazí do Evropy v plnohodnotné terénní verzi, nikoli ve více lifestylové variantě Bronco Sport. Jedná se tedy o vůz s rámovou konstrukcí, stálým pohonem všech kol, redukční převodovkou a uzávěrkou všech tří diferenciálů.

Ford Bronco představen v drsné verzi Raptor

AutoMoto

Pod kapotou může být standardně čtyřválecc 2,3 EcoBoost  o výkonu 224 kilowattů, 300 koní, nebo 2,7litrový šestiválec s 246 kW, 330 k. Nedávno představená verze Raptor dostala 3litrový šestiválec s 311 kW, 417 k. Evropské specifikace Ford prozradí později.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám