Hlavní obsah

Jak se budou jmenovat nové crossovery Volkswagen? Napověděl patentový úřad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

T-Sport, T-Go a T-Coupe. To jsou tři názvy, které si na patentovém úřadu nechal zapsat Volkswagen. Pravděpodobně se tak budou jmenovat některé modely oznámené už v příštím roce.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Volkswagen (Ilustrační foto)

Článek

Volkswagen čeká náročný rok plný premiér. V roce 2020 totiž chtějí Němci představit 34 nových modelů, z nichž hned dvanáct budou SUV a crossovery. Nové ochranné známky zveřejněné fanouškovským webem VW Vortex nám mohou poodhalit, jak se některé modely budou jmenovat.

Otec se synem pracovali na replice vozu Lamborghini, v garáži našli vánoční překvapení

AutoMoto

První je název T-Sport. O něm už se dříve mluvilo v souvislosti s již představeným crossoverem Nivus, který dorazí na brazilský trh na jaře 2020 a do Evropy v roce 2021 a je tak možné, že se tak bude tento model jmenovat na evropském trhu. Nic sice není jisté, ale dá se předpokládat, že písmeno T už tradičně označuje crossover nebo SUV.

Druhým patentovaným názvem je T-Coupe, u kterého se dá očekávat, že vzejde z existujícího modelu a bude přinášet pouze jeho karoseriovou modifikaci, jako to má třeba Mercedes u modelu GLE a GLE Coupé.

Udrží Mercedes-AMG široké portfolio? Kvůli emisím může zmizet většina modelů

AutoMoto

Co se třetího názvu T-Go týče, obecně se předpokládá, že se bude jednat o kompaktní crossover, konkrétně třeba zhmotnění koncepčního Taigunu z roku 2012. Každopádně je jasné, že rodina zvýšených aut z Wolfsburgu se dále rozroste.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám