Hlavní obsah

Grafik ukázal svou vizi Alfy Romeo Tonale ve verzi QV. Automobilka na ní pracuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Alfa Romeo Tonale v ostré verzi QV je sice ve vývoji, ale pořád není jisté, zda přijde na trh. Šéf značky se nechal slyšet, že to závisí na výkonech, které z ní vývojáři dostanou.

Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo Tonale

Článek

Nedávno představený crossover Alfa Romeo Tonale - po několika letech konečně nová alfa - může dostat ostrou verzi Quadrifoglio Verde, QV. Jak by mohla vypadat, se zamyslel maďarský designér X-Tomi - a my doufáme, že není daleko od pravdy.

Červený lak, černé detaily agresivně tvarovaného předního nárazníku a kola s velmi tenkými paprsky jí velmi sluší. Odmyslet si můžeme snad jen žlutou šipku a viditelné tažné oko, ke kterému směřuje.

Co znamená, že tonale „může dostat“ ostrou verzi? „Pracujeme na verzi QV, ale nepustíme projekt do výroby, pokud si nebudeme jisti, že dostaneme nejvyšší výkony,“ cituje web Top Gear ředitele Alfy Romeo Jeana-Philippa Imparata.

Alfa Romeo představuje kompaktní SUV Tonale

AutoMoto

„Máme alternativy, ať už čistě se spalovacím motorem, nebo s elektrifikací. Ale chceme nabídnout něco relevantního na jednu stranu k emblému QV a na druhou k patřičnému trhu,“ řekl Daniel Tiago Guzzafame australskému webu Drive. Pokračoval, že technicky je možné postavit na této platformě i ryze elektrickou verzi tonale.

Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo Tonale

Zopakoval také, že první bateriový elektromobil značky Alfa Romeo přijde v roce 2024 a nebude to tonale. O rok později přijde model, který bude výhradně elektrický, a do roku 2027 chce Alfa Romeo na globálním trhu prodávat pouze bateriové elektromobily.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám