Hlavní obsah

Sportovní verze QV má Alfa Romeo chystat i pro elektromobily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První čistě elektrická Alfa Romeo dorazí v roce 2024, potvrdil nový šéf značky Jean-Philippe Imparato. Podle britského Autocaru se elektrická budoucnost týká i výkonných verzí s odznakem čtyřlístku, tedy v překladu Quadrifoglio, zkráceně QV.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Alfa Romeo Stelvio QV

Článek

Italská automobilka coby součást koncernu Stellantis se již zavázala uvádět na trh od roku 2027 pouze bateriové elektromobily.

„V roce 2024 uvedu na trh první elektrickou Alfu Romeo,“ řekl šéf automobilky Jean-Phillipe Imparato s tím, že výkony značkových elektromobilů budou odstupňovány.

Alfa Romeo, Lancia a DS budou nabízet jen elektromobily

AutoMoto

Podle zákulisních informací Autocaru ponesou nejsilnější varianty ikonický čtyřlístek na blatníku, který odkazuje na závodní aktivity značky už ve 20. letech. Aktuálně se verzí Quadrifoglio pyšní SUV Stelvio i sedan Giulia.

Podle Imparata to ale závisí na jednotlivých modelech a na tom, jaký výkon jim budou moci elektromotory propůjčit. „U všech modelů uvedených na trh budu vždy uvažovat nad výkonnou verzí. Pokud uvážím, že nejsem schopen nabídnout správný výkon pro Quadrifoglio, nebudu dělat verzi Quadrifoglio,” nastínil.

Od městských aut po pick-upy. Stellantis plánuje čtyři elektrické platformy

AutoMoto

Budoucí modely Alfa budou ve velké míře využívat novou platformu STLA Large, kterou vyvinula společnost Stellantis. Jde o jeden ze čtyř základů, který je však zaměřen na výkonné a prémiové vozy.

Imparato poznamenal, že inženýři Alfy Romeo se významně podíleli na vývoji této platformy, aby se ujistili, že bude splňovat výkon a prémiové parametry, které značka vyžaduje.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám