Hlavní obsah

General Motors chystá levné automobily pro čínský trh

– Hongkong

Americká automobilka General Motors chce v listopadu představit levné automobily s novou značkou Baojun určené pro čínský trh. Agentuře Reuters to ve čtvrtek řekl šéf čínských operací GM Kevin Wale.

Foto: Profimedia.cz

Nové vozy od General Motors by měly konkurovat levným vozům čínských automobilek. Ilustrační foto

Článek

Firma chce pomocí této značky konkurovat levným vozům čínských automobilek.

Výrobu nové značky svěřila GM čínskému společnému podniku SAIC-GM-Wuling Automotive. Prodej automobilů Baojun by měl být zahájen v příštím roce. "Baojun bude představovat kompletní řadu produktů," uvedl Wale. Neposkytl však informace o ceně automobilů.

GM již letos na čínský trh uvedla levné vozy Chevrolet New Sail, které lze pořídit za 56 800 jüanů (155 tisíc korun). Automobily Chevrolet New Sail vyrábí čínský společný podnik Shanghai GM. Partnerem GM v tomto podniku je největší čínská automobilka SAIC Motor.

Foto: Profimedia.cz

Chevrolet New Sail

Čína loni díky silnému růstu prodeje vystřídala Spojené státy na pozici největšího automobilového trhu světa. Od letošního prvního pololetí je Čína největším trhem i pro samotnou GM, napsala agentura Reuters.

Automobilka SAIC minulý měsíc uvedla, že by mohla koupit podíl v GM v rámci primární nabídky akcií amerického podniku plánované na příští týden. SAIC podobně jako její čínští konkurenti doufá, že se po úspěchu na domácím trhu prosadí také globálně.

Zdroje agentury Reuters tvrdí, že jednání GM a SAIC o prodeji podílu se již dostala do konečné fáze. Dohoda o prodeji, kterou by musela schválit čínská vláda, však podle nich ještě není jistá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám