Hlavní obsah

Ford zahájil v Německu výrobu nové Fiesty

Novinky, ČTK, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká automobilka Ford Motor zahájila v Německu výrobu nové verze malého vozu Fiesta. Ta je prvním produktem založeným na nové strategii Fordu vyrábět globální modely, které budou mít stejnou platformu, ale budou uzpůsobeny pro jednotlivé trhy. Firma chce prostřednictvím nové strategie snížit náklady na vývoj i výrobu.

Článek

Ještě letos začne Ford nové automobily Fiesta vyrábět rovněž v Číně a Thajsku. V lednu počítá se zahájením produkce ve Španělsku. Od začátku roku 2010 pak začne mexická továrna Fordu zásobovat novými Fiestami severoamerický trh. Během pěti let by se celková produkce automobilů Fiesta měla vyšplhat na milión vozů ročně.

:. Ford Fiesta - modelový rok 2009 Foto: Ford

Novinka od Fordu má společný podvozek s Mazdou 2, která se již prodává (test najdete zde). Ford nyní zveřejnil několik nových podrobností o novince, která bude konkurovat například domácí Fabii nebo nově představené Ibize. V nabídce Fordu bude tří a pětidveřová verze.

Společnost Ford již prodala více než 12 miliónů automobilů Fiesta, které se poprvé objevily na trhu v roce 1976. Značka Fiesta je známá v Evropě, Asii i Jižní Americe, ve Spojených státech se ale prodávala pouze v letech 1978 až 1980.

Automobilka Ford hospodařila ve druhém čtvrtletí s čistou ztrátou 8,7 miliardy dolarů (více než 140 miliard korun) po zisku 750 miliónů před rokem. Firma se podobně jako konkurenti potýká s poklesem poptávky po velkých dodávkách a sportovně-užitkových vozech v Severní Americe.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám