Hlavní obsah

Ford Mustang dostane elektrifikovanou verzi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chcete-li mustang, můžete si vybrat mezi benzínovým a benzínovým motorem. Po roce 2020 však má být v nabídce i varianta s možností jízdy na elektřinu. Firma Ford potřebuje eko-verze svých nejprodávanějších aut, elektrifikace čeká i pick-up F-150.

Foto: Ford

Ford Mustang GT

Článek

Ford v USA nedávno oznámil, že ukončí prodej většiny „normálních” automobilů ze své nabídky. Z amerických showroomů tak zmizí současný model Focus, Fusion (v Evropě prodávaný jako Mondeo), C-Max a Fiesta; evropské nabídky se tato změna nedotkne.

Kromě SUV a pick-up trucků zůstanou v nabídce jen dvě auta - mustang a crossover založený na novém Fordu Focus. Ten se představil minulý měsíc v několika variantách, jedna z nich se jmenovala Active. Měla o chlup zvýšený podvozek, ale o pohonu všech kol řeč nebyla. [celá zpráva]

Foto: Ford

Ford Mustang GT - první jízda

Ford tímto krokem přichází o v podstatě všechna úsporná a/nebo elektrifikovaná auta, která v USA nabízí. To znamená, že bude muset přijít s něčím, co je nahradí. A ve zprávě o výsledcích hospodaření se ukázal náznak, co to bude.

Ford se bude „plně věnovat novým volbám pohonu, včetně hybridních pohonných ústrojí u aut s vysokými objemy produkce, jako jsou modely F-150, Mustang, Explorer, Escape a Bronco,” stojí ve zprávě. Mezi řádky čtete správně - čeká nás přinejmenším hybridní mustang.

Foto: Ford

Ford Mustang GT - první jízda

Čistě elektrická vozidla se mají v americké nabídce Fordu objevovat - resp. znovu objevovat, když zatím stále existuje Focus Electric, založený na třetí generaci focusu - nejdříve v roce 2020.

Prvním kouskem má být zatím blíže nespecifikované rychlé užitkové vozidlo. Do roku 2022 má Ford v USA nabízet 16 elektromobilů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám