Hlavní obsah

Ford Bronco představen v drsné verzi Raptor

Americké zastoupení automobilky Ford oficiálně představilo nejsilnější verzi svého nedávno znovuzrozeného off-roadu Bronco. Jedná se upravenou variantu Raptor, které se v historii značky dočkaly i pick-upy F150 a Ranger.

Foto: Ford

Ford Bronco Raptor

Článek

Širší, vyšší, extrémnější nebo rychlejší a ostřejší. Všechna tato přízviska vždy platí pro modely Ford, které se v uplynulých letech dočkaly vrcholné edice Raptor, ať už to byl pick-up F150, nebo evropský ranger. Nejinak tomu pak je i nyní, kdy Ford představuje ostrou verzi off-roadu Bronco Raptor.

Ford Very Gay Raptor je třpytivou odpovědí na komentář fanouška

AutoMoto

Už na první pohled je patrné, že se nejedná o běžné Bronco, protože auto je skutečně o celých 25 centimetrů širší a díky speciálnímu odpružení i vyšší. Na verzi Raptor pak upozorňuje i řada odznaků či speciální bodykit, jak už jsme byli zvyklí i u F150 či rangeru.

Raptor ale znamená mnohem více než jen vizuální změny. Ford o vozidle tvrdí, že se jedná o nejsilnější legální Bronco, které má ve verzi Raptor pod kapotou 3,0 litrový zážehový motor V6 s výkonem 405 koňských sil a desetistupňovou automatickou převodovku.

Foto: Ford

Ford Bronco Raptor

Úprav se mimo jiné dočkal i podvozek, který vylepšila ramena od divize Ford Performance a nové tlumiče od značky Fox, na které jsme si zvykli už u modelu F150 Raptor. Automobil má samozřejmě pohon všech čtyř kol, který se dá redukovat do sedmi různých režimů jízdy. Na podvozku pak nalezneme i kryty po celé délce a zesílené jsou i příčky mezi sloupky.

Drsnější díky nálepkám? Ford ukazuje limitovanou edici pro Ranger Raptor

AutoMoto

Vůz má pak celou další řadu různých vylepšení včetně obřích terénních kol BF Goodrich, LED světel a dalších vylepšení. V kabině najdeme například dekor z karbonových vláken nebo sportovní sedadla s nápisy Raptor. A mimoto Bronco se dá celé odstrojit a použít jako plážová buggy.

Foto: Ford

Ford Bronco Raptor

Nové Bronco Raptor se stejně jako běžný model bude prodávat pouze v USA, kde bude jeho cena startovat na hranici 68 500 dolarů, tedy přepočtu přibližně 1,5 milionu korun.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám