Hlavní obsah

Evropské auto roku 2021 zná své finalisty, je mezi nimi i Škoda

Novinky, Marek Bednář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škoda Octavia má šanci se stát evropským autem roku 2021; dostala se mezi sedm finalistů. Soupeřit bude mimo jiné s Land Roverem Defender, Toyotou Yaris či dvěma elektromobily.

Foto: Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Ilustrační grafika

Článek

Každoroční evropská anketa Car of the Year, tedy Auto roku, nevynechala ani rok 2021, třebaže muselo kvůli koronaviru dojít k některým změnám. Například, že sedm finalistů bylo vyhlášeno až nyní, v lednu. Z těch bude odborná porota vybírat vítěze.

Mezi finalisty jsou dva elektromobily, ale také luxusní offroad nebo sportovní crossover. Je tu také nová Škoda Octavia. Zástupce škodovky v této anketě není dvakrát běžný - naposledy byl mezi finalisty před pěti lety superb.

Zda octavia zvítězí, či nikoliv, se dozvíme 1. března. Rozhodne porota složená z 60 motoristických novinářů, kteří pocházejí z 23 zemí západní a střední Evropy; Česká republika má v porotě jednoho zástupce od roku 1993.

Kompletní seznam finalistů v anketě Car of the Year 2021:

Citroën C4

Foto: Citroën

Citroën C4

Cupra Formentor

Foto: Marek Bednář, Novinky

Cupra Formentor

Fiat 500

Foto: Fiat

Nový Fiat 500e

Land Rover Defender

Foto: Land Rover

Land Rover Defender 90

Škoda Octavia

Foto: Petr Horník, Právo

Škoda Octavia Combi 2,0 TDI DSG

Toyota Yaris

Foto: Marek Bednář, Novinky

Toyota Yaris Hybrid

Volkswagen ID.3

Foto: Volkswagen

Volkswagen ID.3

Reklama

Související články

Autem roku 2020 v ČR je BMW řady 3

Česká anketa o nejlepší auto prodávané na domácím trhu má svého vítěze – je jím BMW řady 3, coby první BMW v historii ankety. Loňským vítězem byl Ford Focus....

Světovým autem roku 2020 je Kia Telluride

Vítězem ankety Světové auto roku 2020 (World Car of the Year 2020) se stává Kia Telluride. Kvůli epidemii koronaviru byl vůz z kanadského Toronta vyhlášen...

Výběr článků

Načítám