Hlavní obsah

Evropská Toyota Land Cruiser 150 přijíždí ve speciální edici s matně černými doplňky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toyota Land Cruiser ve svém evropském provedení 150 bude k mání také v edici zvané Matt Black se stylovými doplňky zvenčí i uvnitř.

Foto: Toyota

Toyota Land Cruiser 150 v edici Matt Black

Článek

Největší z land cruiserů, tedy verze 200, se do Česka sice oficiálním kanálem nedováží, ovšem evropská divize pečuje alespoň o menšího bratra. Verze 150 byla představena už v roce 2009, řada modernizací a speciální edice ale pravověrný off-road stále omlazují.

Posledním takovým příkladem je edice Matt Black. Jak vyplývá ze samotného označení, nová verze přijíždí s matně černou povrchovou úpravou prvků exteriéru.

Test Toyoty Land Cruiser: Skutečný všeuměl

Testy

Nová povrchová úprava zahrnuje lemování masky chladiče a její vertikální žebra, horní dekory světlometů a rámečky kolem mlhových světel. Matně černé jsou dále boční nášlapné prahy, střešní ližiny, kryty vnějších zpětných zrcátek a 18" litá kola společně s dekorem výklopné zádě nad registrační značkou.

Úpravu dostal i interiér, kdy nabídku čalounění sedadel obohatily dvě nové varianty koženého čalounění s černými opěradly a černými sedáky v kombinaci s bočnicemi v kontrastní šedé, resp. hnědé barvě. V případě hnědé se jedná o odstín koňského sedla.

Foto: Toyota

Toyota Land Cruiser 150 v edici Matt Black

Nová varianta je k dispozici pro nejvyšší výbavu Toyoty Land Cruiser v pětidveřovém provedení. Používá stávající pohon všech kol a přeplňovaný naftový čtyřválec 2,8 litru s maximálním výkonem 204 koní, točivým momentem 500 Nm a šestistupňovou automatickou převodovkou.

Zahájení prodeje edice na evropských trzích je naplánováno na poslední čtvrtletí letošního roku.

Foto: Toyota

Toyota Land Cruiser 150 v edici Matt Black

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám