Hlavní obsah

Elektrická budoucnost Bentley začne úzkou spoluprací s Audi

Novinky, Daniel Havlina

Oznámení, že britská automobilka Bentley bude v tomto desetiletí postupně rušit produkci aut se spalovacími motory, otřáslo celou řadou fanoušků značky. Nové elektromobily můžeme od této společnosti očekávat poměrně brzy. Bentley musí teď nicméně mnohem více spoléhat na kolegy z koncernu VW – konkrétně především na Audi a Porsche.

Foto: Bentley

Bentley (ilustrační foto)

Článek

Podle posledních informací z prostředí okolo legendární britské automobilky Bentley hodlají Britové při stavbě nových elektromobilů naplno využít sdílenou platformu Artemis koncernu VW, kterou ovšem zaštiťuje Audi.

Generální ředitel Bentley Adrian Hallmark se o tom rozpovídal pro magazín Car. Uvedl, že Bentley stojí od samého začátku u vývoje revoluční platformy určené pro elektromobily. I proto by z toho společnost ráda v budoucnu těžila.

Bentley končí se spalovacími motory, od roku 2030 nabídne jen elektromobily

AutoMoto

„Těšíme se na elektrifikaci a budeme fungovat ve větší synergii s Audi. Hodláme udržovat pevné vztahy s nimi i s Porsche a považujeme to za příležitost, nikoli riziko. Nejsou už žádné otázky – elektrifikujeme. A naším úkolem je nyní najít nejlepší způsob, jak to urychlit a vést technologický pokrok,“ uvedl Hallmark.

Generální ředitel dále v rozhovoru hovořil o roce 2025 jako o vhodném datu pro start nové éry automobilky. Ve Velké Británii se hovoří o uvedení elektrického SUV, což ostatně v rozhovoru Hallmark připustil: „Pokud nejedete na vlně SUV, nejste nikde.“

Bentley představuje Continental GT Speed také jako extrémně rychlý kabriolet

AutoMoto

Bentley už ostatně pomalu na elektromobilitu přechází. Již prodává plug-in hybridní bentaygu a letos by měl dorazit plug-in hybridní flying spur a později i continental GT.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám