Hlavní obsah

Dacia Logan jako elegantní fastback? V podání ruského designéra láká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dacii Logan můžete mít jako sedan nebo kombi, třebaže její předchůdce byl liftbackem. Ruský designér přináší návrh, jak by mohl Logan vypadat v praktičtější variantě, a vážně se mu to povedlo.

Foto: Dacia

Dacia Logan ve verzi sedan

Článek

Když rumunská Dacia v roce 2005 přestala vyrábět model Solenza, z její nabídky zmizel i typ karoserie liftback, který je např. u Škody Octavia nesmírně populární. Nástupce jménem Logan je možné si koupit buď jako sedan, nebo jako kombík, ale nic mezi tím.

Ruský automobilový web Kolesa si nechal zpracovat ilustrace, které přibližují, jak by mohl Logan vypadat, kdyby se jeho záď přiblížila Hyundai i30 fastback. Loga Renaultu se nelekejte, Logan se v Rusku prodává pod značkou Renault.

Samozřejmou výhodou je zlepšení přístupu do zavazadelníku a jeho o trošku lepší využitelnost. A autorovi ilustrací Nikitovi Čujkovi se vzhled vozu povedl tak moc, až by jeden řekl, že se dívá na skutečné auto.

I v Česku by Dacia mohla mít s Loganem s karoserií liftback větší úspěch. Karoserie sedan se ale drží už patnáct let, takže nepředpokládáme, že takovouto změnu můžeme v dohledné době očekávat.

Renault Logan se v Rusku prodává za cenu od 577 tisíc rublů, tj. cca 212 tisíc korun. V Česku začíná Dacia Logan na 170 tisících korunách.

Reklama

Související články

Papež má nové auto. Jeho značku byste neuhodli

Papež František zavítal v červnu na třídenní návštěvu Rumunska. A aby tam nemusel kráčet pěšky, dostal speciální auto. Není to však Mercedes, nýbrž upravená...

Výběr článků

Načítám