Hlavní obsah

Čínské značky: z Pumy Plima, z Roveru Roewe

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čínská automobilka Shanghai Automotive Industrial Corpopartion (SAIC) se rozhodla pro typický krok pro místní výrobce. Když nemají značku samotnou, alespoň se jí jménem přiblíží. Z Roveru se tak stane Roewe.

Článek

Automobilka SAIC se dostala do problému se jménem, které jí nepatří. Tento čínský výrobce totiž koupil pouze práva na výrobu vozů Rover 25 a Rover 65, jenže samotné logo a jméno značky jim nepatří. Automobilka Ford se totiž rozhodla ochránit svou značku Land Rover, která by mohla utrpět srovnáváním s čínskými vlastníky a práva na jméno Rover zakoupila pro sebe [celá zpráva].

SAIC tak nemůže využívat jméno. Ani jeho námluvy s dalšími evropskými značkami nedopadly podle očekávání. Žádná z britských malovýrobců nehodlala poskytnout svůj pracně vybudovaný image na zastřešení čínského projektu. Proto se SAIC rozhodl pro tradiční postup. Vytvořil nové jméno, které roverem není, ale velmi se mu podobá. Také logo má stejný tvar a z dálky asi pravděpodobně neodhalíte, že vikingská loď už zde nekraluje.

V čínštině se jmenuje Rong Wei a přepsaná podoba do angličtiny zní Roewe. První vůz Rong Wei 750E se představí již v listopadu na pekingském autosalonu.

Reklama

Související články

Novinky ze světa Roveru

Automobilka Rover je jedním z největších šrámů na štítu britské ekonomiky. Její krach i přes velké investice vlády a soukromých organizací přivedl desetitisíce...

Čínská automobilka chce koupit Rover

Německý výrobce luxusních vozů BMW jedná o možném prodeji značky Rover čínské automobilce SAIC Motor. Uvedli to mluvčí obou firem. Upozornili však, že dosud...

Ford koupil značku Rover

Automobilka Ford využila svého předkupního práva, aby zachránila značku Rover. Ale pozor - nejedná se o celý podnik, ale pouze jméno, které by mohlo přijít...

Výběr článků

Načítám