Hlavní obsah

Číňané nevytvořili záchranářskou uličku, sanitce pomohl cyklista

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Průjezd záchranářů musí být za každých okolností co nejrychlejší a oko Evropana těžko chápe, že někteří čínští řidiči ve videu sanitku snad ignorují. Průjezdu pomohl cyklista, který je na sanitku upozorňoval.

BEZ KOMENTÁŘE: Cyklista pomáhal sanitce projet ucpanou dálnicíVideo: Viralpress, AP

 
Článek

Často se setkáváme se sváry mezi řidiči aut a cyklisty - a o to zajímavější je moment, kdy dokážou spolupracovat, jak se to stalo v čínském městě Jen-tchaj v minulém týdnu.

Při dopravní zácpě v ranní špičce řidiči zanedbali vytvoření záchranářské uličky - není podstatné, zda na to je, či není zákon, mělo by to být normální, pokud na to je prostor - a zrovna potřebovala projet sanitka. V hustém provozu to je vždycky problematické, ovšem tady to vypadá, jako by někteří řidiči houkání ignorovali.

Jak reagovat na modré majáky? Dívejte se kolem sebe a buďte ohleduplní, říká bývalý saniťák

Podcasty a pořady

Pomoci se rozhodl cyklista jménem Cang. „Jel jsem do práce ranní špičkou a všiml si, že za dlouhou frontou aut je sanitka. Nepřemýšlel jsem nad tím a snažil se dopravu usměrnit,“ cituje ho agentura AP.

Běžně by něco takového nemělo být vůbec potřeba, ale z videa to vypadá, jako by někteří řidiči houkající sanitku opravdu zcela ignorovali, ať už záměrně, nebo jen kvůli své nepozornosti. V každém případě jde o další ukázku, jak je v hustém provozu  vždy nutné myslet na situaci, kdy potřebují projet záchranáři.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám