Hlavní obsah

Bugatti Chiron má nový vrchol. Luxus a extrémní výkon spojuje verze Super Sport

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bugatti během úterý představilo limitovanou edici hypersportovního modelu Chiron s názvem Super Sport. Mělo by se jednat o dosud nejrychlejší a zároveň nejluxusnější chiron. Prakticky se stejnou strategií přitom Bugatti přišlo i u veyronu.

Foto: Bugatti

Bugatti Chiron Super Sport

Článek

Nová limitovaná edice provedením vychází z nekompromisní verze 300+, která je držitelem rychlostních rekordů i díky prodloužené karoserii, kterou Super Sport přebírá. Bugatti ovšem u verze Super Sport primárně neútočí na rekordy, ale na luxus, který si mohou dopřát jen ti nejbohatší z bohatých.

La Voiture Noire se ukázalo v produkční formě. Unikátní Bugatti za 280 milionů bere dech

AutoMoto

Šestnáctiválcový hypersport dostal od svého výrobce v limitované verzi překrásná hořčíková kola s pneumatikami Pilot Sport Cup 2 od Michelinu. Výhodou by měl být fakt, že elektronický omezovač v tomto modelu je nastaven až do hranice 440 km/h. Chiron ale umí i rychleji, jeho rekord je 490,48 km/h.

V kabině se zákazníci mohou těšit na prémiovou kůži a leštěný hliník. V každém detailu je vozidlo dovedeno prakticky do dokonalosti. Nečekejme tu žádnou sportovní Alcantaru nebo odlehčené materiály, natož pak ochrannou klec. Tenhle vůz má primárně sloužit jako ultra luxusní koráb se šestnácti válci, který bude křižovat ulice Monte Carla.

Tohle auto odkážu svému synovi, říká majitel unikátního Bugatti Chiron

AutoMoto

Bugatti už navíc pro novinku stanovila cenu, která přesáhne hranici 3 milionů euro, konkrétně vůz v přepočtu stojí 81,5 milionů korun. Ve svých garážích ho zákazníci mohou mít už na začátku příštího roku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám