Hlavní obsah

Tohle auto odkážu svému synovi, říká majitel unikátního Bugatti Chiron

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je téměř celý bílý a na různých místech má tkaný či lakovaný motiv koní – a vznikal několik let. Řeč je o Bugatti Chiron habillé par Hermès, na němž sběratel Manny Khoshbin a francouzská automobilka spolupracovali s věhlasnou módní značkou.

Bugatti Chiron habillé par HermèsVideo: Bugatti

 
Článek

Řada majitelů a sběratelů výjimečných aut si přeje zůstat co nejvíce v anonymitě. Manny Khoshbin, americký podnikatel a investor do realit, k nim však nepatří – jeho početná garáž má na Instagramu přes dva miliony sledujících.

Informace o novém přírůstku od automobilky Bugatti, nazvaná Chiron habillé par Hermès, nicméně přicházejí právě od automobilky. „Když jsem v roce 2015 chiron poprvé spatřil, byl jsem jedním z prvních zákazníků, kteří si ho objednali, ale dostal jsem ho až docela pozdě – nicméně příčina je na mé straně,” cituje ho značka.

Foto: Bugatti

Sběratel Manny Khoshbin u svého Chironu habillé par Hermès

Ten důvod je v tom, že Khoshbin chtěl mít chiron skutečně speciální. „Jsem velký fanoušek Bugatti – chtěl jsem syna pojmenovat Ettore, ale žena nesouhlasila,” uvádí sběratel publikum do kontextu. Křídově bílý chiron na snímcích tak vznikal roky ve spolupráci s módní značkou Hermès.

Speciálního toho je opravdu hodně – mřížky s písmenem H, speciální látka na některých místech interiéru i kůže v odstínu Craie, kterou Hermès používá na své výrobky, a samozřejmě také fakt, že exteriér vozu je v jedné barvě, zatímco většina ostatních kusů je dvojbarevných.

Foto: Bugatti

Podkova na přídi dostala mřížku s motivem písmene H.

Všimněte si také motivu na spodku zadního křídla – ten si vybral sám Khoshbin jako vizuální znázornění patnácti stovek koní pod kapotou. Právě ten je vidět i v interiéru, kde ovšem není lakem, nýbrž tkaninou z materiálů značky Hermès.

Foto: Bugatti

Motiv koní na spodku křídla je Khoshbinův nápad.

„Objednávka tohoto speciálního chironu zahrnovala dvě návštěvy studia Hermès v Paříži, abychom prodiskutovali design a realizaci,” říká Khoshbin s tím, že kromě toho si vyměnili stovky e-mailů. „Dal jsem si na čas s navrhováním auta a to bylo naprosto vědomé rozhodnutí – tohle je auto, které jednou odkážu svému synovi. Bude žít po generace,” dodává.

Foto: Bugatti

Bugatti Chiron habillé par Hermès

Khoshbin má s tímto kouskem v garáži tři bugatti – další dva jsou veyrony, z nichž jeden je Grand Sport Vitesse Rembrandt Bugatti ze série Legendy Bugatti, pojmenovaný nikoliv po slavném malíři, nýbrž po Rembrandtovi Bugattim, synovi Ettoreho, sochaři a tvůrci sošky slona na zadních nohách, která je s automobilkou nedílně spojena.

Bílé Khoshbinovo bugatti není prvním případem spolupráce značky Hermès s francouzskou automobilkou. Ve 20. letech 20. století vyráběla tato módní značka pro automobilku některé kožené díly, jako např. sedačky, a v roce 2008 vznikl speciální veyron s názvem Fbg par Hermès.

Foto: Bugatti

Bugatti Veyron Fbg par Hermès

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám