Hlavní obsah

Bentley má ještě jednou využít W12 pro specialitku od Mullineru. Pak se uchýlí k elektromobilitě

Podle informací britských médií je Bentley na cestě k představení dalšího luxusního speciálu od Mullineru. Pod jeho kapotou by se měl ještě naposledy objevit obří koncernový motor W12. Bentley ale následně přejde k elektromobilitě.

Foto: Bentley

Bentley Mulliner Bacalar (ilustrační foto).

Článek

Nový model se představí v rámci expanze luxusní divize Bentley s názvem Mulliner a vycházet by měl z karoserie modelu Continental GT Coupé. Pochopitelně ale dorazí v exkluzivnějším provedení, s použitím např. 5500 let starého říčního dřeva, přírodní vlny nebo skotského tvídu, píše web Autocar, který zprávu přináší.

Bentley Bentayga ve speciální edici oslavuje tři tradiční britské venkovní aktivity

AutoMoto

Velkou výsadou modelu by měl být koncernový motor W12 z německého VW, který používá například Audi. Jedná se o šestilitrový agregát, který je jediným motorem podobného typu, jenž se vyrábí sériově.

Volkswagen nedávno oslavil jeho 20. narozeniny a dříve ho používal i ve špičkových modelech dalších značek. Dnes ho najdeme už jen u Bentley. A právě speciální model od Mullineru by mohl být posledním, kde se objeví.

Foto: Bentley

Bentley Mulliner Bacalar

Bentley doufá, že novinkou přiláká další fronty nejbohatších zákazníků, stejně jako tomu bylo u speciálu Bacalar, o který byl obrovský zájem. Základní cena automobilu se má pohybovat mezi 1,5–2 miliony liber, tedy v přepočtu asi 44,5–59,3 milionu korun. Vyrobit by se mělo pouze 25 kusů a pro obrovskou šíři možností personalizace, které Mulliner nabízí, se klidně může stát, že zákazníci za vůz nakonec zaplatí mnohem víc než 2 miliony liber.

Před 100 lety prodalo Bentley svůj první vůz

AutoMoto

Britská automobilka z Crewe dále plánuje uchýlit se k elektromobilitě. První luxusní EV z portfolia Bentley by mělo dorazit v roce 2025 a měl by jím být sedan na platformě Artemis, jenž bude sdílet s Audi. Zajímavostí budiž, že by onen speciální model od Mullineru měl designově poutat na první elektromobil značky.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám