Hlavní obsah

Šejk si objednal pět limuzín od Bentley. Teď se netknuté prodávají

Novinky, Daniel Havlina, mb

Bentley prodává hned pětici prodloužených limuzín v exkluzivní úpravě od Mullineru, které vznikly speciálně pro jednoho z šejků ve Spojených arabských emirátech. Ten jimi ovšem nikdy nejezdil.

Foto: Bentley

Bentley Mulsanne Grand Limousine by Mulliner

Článek

Už jsme si zvykli na to, že ve Spojených arabských emirátech jezdí auta, která by v běžném světě člověk nikdy nepotkal. Právě do takovéto kategorie se řadí i pětice speciálně vyrobených limuzín Bentley Mulsanne Grand Limousine by Mulliner, kterou si v roce 2015 objednal jeden z tamních šejků.

Obliba ojetých aut u bohatých lidí roste. Má to dobrý důvod

AutoMoto

Bohužel, vozidla od té doby nebyla ani jednou použita, a dokonce je v zemi nikdo nepřihlásil k provozu. Bentley Emirates, tamní zastoupení značky, je nyní nabízí k prodeji; zdráháme se je označit za ojetá auta, když nikdy nejezdila.

Foto: Bentley

Bentley Mulsanne Grand Limousine by Mulliner

Ve srovnání se standardním Mulsanne jsou tyto limuzíny o metr delší a o 7,9 centimetru vyšší. V zadní části jsou čtyři sedadla po dvojicích proti sobě tak, aby spolu mohli pasažéři komunikovat z očí do očí. Uvnitř nechybí lednice na šampaňské, křišťálové sklenice či luxusní čalounění. O interiér se ostatně ručně postarala divize Mulliner.

Každý z pěti unikátních vozů má jiný lak i jiný interiér, takže žádné dva nejsou stejné. Uvnitř samozřejmě najdeme nejdražší a nejvzácnější dřeviny, výběrovou kůži i ručně vyráběné nástroje. Zkrátka jsou to přesně taková auta, která by každý čekal v garáži šejka ve Spojených arabských emirátech.

Foto: Bentley

Bentley Mulsanne Grand Limousine by Mulliner

Bentley neuvedlo, kolik si za každý vůz bude účtovat, nicméně cenovka jistě bude enormně vysoká. Mulsanne nicméně dnes už nejde koupit ani v „běžné” délce, takže šance získat auto ve stavu nového a ještě ve speciální prodloužené verzi bude pro sběratele jistě lákavé. Doufejme nicméně, že auta u nových majitelů aspoň občas vyjedou na silnice.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám