Hlavní obsah

Automobilka Opel jmenovala prozatímního šéfa

Německý výrobce automobilů Opel s okamžitou platností jmenoval do funkce prozatímního generálního ředitele Thomase Sedrana (47), který měl dosud na starosti strategii podniku. Předchozí šéf Opelu Karl-Friedrich Stracke minulý týden překvapivě odstoupil z funkce.

Foto: Opel

Článek

Stracke rezignoval i na post prezidenta evropských aktivit americké automobilky General Motors, která je mateřskou společností Opelu. V této funkci ho již minulý týden prozatímně nahradil předseda dozorčí rady Opelu Steve Girsky.

Opel se v uplynulých letech dostal do existenčních problémů a skupina GM chystala jeho prodej. Z toho nakonec sešlo a GM se rozhodla Opel vlastními silami restrukturalizovat. Americká automobilka uvedla, že hodlá zdvojnásobit snahu o návrat Opelu do zisku.

Závodní rada Opelu odmítla spekulace o tom, že nové vedení přinese radikálnější kroky ke snížení nákladů. "Nepřijdou žádná sebevražedná opatření, jako uzavírání továren. To je nesmysl," řekl šéf závodní rady Wolfgang Schäfer-Klug.

Sedran, který je specialistou na restrukturalizace, se stal zaměstnancem Opelu teprve letos v dubnu. Již dříve však s automobilkou spolupracoval jako externí poradce. Opel již v rámci restrukturalizace uzavřel továrnu v belgických Antverpách a zrušil 8000 pracovních míst.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám