Hlavní obsah

Automobilka Cupra ukázala tři novinky najednou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Španělská automobilka Cupra ukázala tři předprodukční vozy. S městským elektromobilem UrbanRebel a hybridními SUV Terramar a Tavascan prémiová odnož Seatu zahájí novou modelovou ofenzivu.

Foto: Cupra

Cupra Tavascan, Terramar a UrbanRebel

Článek

Dnes již plně osamostatněná značka Cupra stěhuje své zázemí do katalánského Terramaru. Dosud dodala zákazníkům téměř 200 000 vozů, v letošním roce plánuje Cupra toto číslo zdvojnásobit.

Do roku 2025 značka vstoupí do nové éry se třemi novými elektrifikovanými modely. Kromě faceliftovaného leonu a formentoru nabídku doplní také vozy UrbanRebel, Terramar a Tavascan.

UrbanRebel v nově zveřejněné podobě je o poznání blíže sériové podobě než dříve představený, divoce tvarovaný koncept.

Cupra UrbanRebel je koncept závodního elektromobilu, který se dočká sériové verze

AutoMoto

Terramar lze považovat za nástupce modelu Ateca. SUV nižší střední třídy nabídne blíže nespecifikovaný plug-in hybridní pohon s elektrickým dojezdem okolo 100 kilometrů.

Cupra chystá Tavascan, sériovou verzi odvážného konceptu

AutoMoto

Další novinkou představenou v předprodukčním provedení je hybridní SUV Tavascan. Rozvíjí stejnojmenný koncept z roku 2019. Některé designové prvky připomínají také studii Tavascan Extreme E představenou v roce 2021. Uveden v sériovém provedení bude v roce 2024.

Reklama

Výběr článků

Načítám